En intens og tidskrævende indsats har nået sin afslutning

I over en uge har vi arbejdet på at slukke en omfattende brand på virksomheden Kronospan-Novopan i Pindstrup. Sent onsdag aften blev slukningsarbejdet afsluttet.

En lang indsats, men den havde været endnu længere, hvis vi ikke have fået så massiv og lynhurtig assistance fra så mange af vores gode samarbejdspartnere. I fortjener alle den største tak.

Politikere på besøg på ny fælles vagtcentral

Beredskab & Sikkerhed og Østjyllands Brandvæsen har etableret en ny fælles vagtcentral og operationschef ordning.

Det er tid til den årlige sirenevarslingstest

Onsdag den 5. maj kl. 12.00 - 12.15 er det tid til den årlige sirenevarslingstest.

Nye regler om afbrænding af haveaffald.

Indtil nu, har det været lovligt i visse perioder at afbrænde have affald i landområder.

Alle kommuner under Beredskab & Sikkerhed, det vil sige Norddjurs, Favrskov, Randers og Syddjurs, har nu forbudt al afbrænding af haveaffald.

I den forbindelse har Beredskab & Sikkerhed udgivet en guide om afbrændingsregler, guiden er lavet sammen med kommunerne.

Vigtige pointer fra guiden er:

Beredskab & Sikkerhed har besluttet at indgå ny brandkontrakt med Falck

Beredskabskommissionen i Beredskab & Sikkerhed har besluttet at indgå en ny 4 årig kontrakt med Falck om driften af stationerne i Randers, Øster Tørslev, Langå, Hammel, Hinnerup samt de frivillige i Randers. Aftalen bliver overordnet en videreførelse af de nuværende aftaler, og med mulighed for forlængelse i 3 x 1 år. Den nye kontrakt træder i kraft pr. 1.1.2022. 

Test dine røgalarmer på nordisk røgalarmdag – og pas på håndspritten til jul.

Lyden af en røgalarm klinger ikke just af julemusik. Men årets kolde måneder er højsæson for brand i private hjem. Dine røgalarmer skal kunne advare dig, hvis uheldet er ude. Test alarmerne, inden du tænder julelys. 

Det er vigtigt at tjekke, at røgalarmerne i dit hjem virker. Den 1. december er fælles nordisk røgalarmdag. Dagen skal minde os om, at vi kan forbedre brandsikkerheden i vores hjem ved at have røgalarmer. 

Ny brandstation i Rønde

Deltidsbrandfolk har valgt at bruge deres tid på at rykke ud når det gælder, og vi mener det er vigtigt, at forholdene for dem er de bedst mulige. 

Det er derfor med stor glæde, at vi kan takke politikerne i Syddjurs Kommune for deres prioritering af en ny station i Rønde.

d. 1. September 2020 blev der taget 1. spadestik til den nye brandstation på Bækkelundsvej i Rønde. Ved arrangemantet blev der budt på brandbilskage og røde sodavand og vejret belønnede de fremmødte med høj sol og blå himmel som det ses på billederne herunder.

Ekstraordinært Beredskabskommissionsmøde afholdt

Beredskabskommissionen har torsdag den 18. juni kl. 13 afholdt ekstraordinært beredskabskommissionsmøde. 

Eneste punkt på dagsordenen var behandling af punktet Konsekvenser af kommende udbud af brandslukning i Beredskab & Sikkerhed.  

En enig Beredskabskommission valgte på mødet at tiltræde indstillingen og dermed anbefalingen fra Favrskov Byråd. 

Forslag om samarbejde med Østjyllands Brandvæsen om slukning i Hinnerup

Beredskab & Sikkerhed (Randers, Favrskov og Djursland) forbereder udbud af den operative del af brandslukningen. Samtidig er der kommet nye statslige regler for det kommunale redningsberedskab. På den baggrund – og fordi Østjyllands Brandvæsen etablerer ny brandstation i Lisbjerg – foreslår beredskabsdirektøren, at den nuværende station i Hinnerup nedlægges.

Sådan logger du på krisestyring i C3

Til medarbejdere i kommunerne, som skal logge på krisestyring i C3

Man kommer til C3 ved at klikke på fanen Krisestyring under bsik.dk, som sidder i toppen af menuen, længst til højre.

Eller ved at klikke her: https://c3.rm-group.dk/OrgBSIK/

Herefter vil man blive bedt om, at indtaste brugernavn (tlf nr.) og en kode, som man selv har valgt.

Har man glemt koden, kan man bede om at få tilsendt en ny.

Hvis dette ikke virker, så kontakt Maria Lilleøre på mln@bsik.dk

Sider